Print Friendly, PDF & Email

1) Kampen för förbättrad luftkvalitet i centrala Umeå måste prioriteras. Forskning visar att dagens halter av luftföroreningar i centrala Umeå leder till ökade besvär med exempelvis astma och cancer. Försök med avgiftsfri kollektivtrafik bör genomföras.

2) Satsning på Teg och Holmsund/Obbola. Arbetarpartiet anser att ett mål på 150 000 invånare år 2050 är mer realistiskt att uppnå. Tillväxten ska avlasta centrum. Teg och Holmsund/Obbola är områden där ett ökat invånarantal ger underlag för bättre närservice och därmed minskad trafik.  Vi vill också bygga bostäder nära handelsområdena på Ersboda och Strömpilen – för att minska transporterna.

3) Umeås identitet när det gäller stadsbilden måste bevaras. Vi vill därför återinföra förbudet mot att bygga högre än 3-4 våningar i centrala stan, på Haga samt Öst- och Väst på stan. Vi vänder oss emot att man öppnar för möjligheten till punktvis exploatering i den låga trähusbebyggelsen vid Storgatan genom centrum och vid kajen.

En längre version av programmet finns att läsa här

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.