Print Friendly, PDF & Email

Vid sidan av den gamla vanliga skåpmaten tv serverar oss under jul- och nyårshelgen finns det några munsbitar att hålla utkik efter.

Eldkvarn, vitalare och mer i ropet än på länge, firade 40 år som band i höstas med en spelning på Cirkus i Stockholm. SVT hade kameror på plats och förevigade bandets jubileumskonsert.

Det australiska rockbandet AC/DC, med den ständige skolpojken Angus Young, är nästan lika rutinerade som Plura Jonssons gäng. Missa inte konserten från Black Ice World Tour, inspelad på River Plate-stadion i Buenos Aires, Argentina. Rock’n’roll blir inte bättre än så!

På julafton bjuder SVT på Dramatens uppsättning av Den girige med Johan Rabaeus i rollen som gnidaren Harpagon. Varför inte avrunda julklappsöppnandet med att titta på Gösta Ekmans uppsättning av Molières pjäs om hur kassaklirr och girighet förpestar tillvaron.

Till sist, ”Red riding”-trilogin. Författaren David Peace blev som liten pojke besatt av The Yorkshire Ripper, seriemördaren som hann ta 13 kvinnors liv innan han åkte fast. I vuxen ålder återvände Peace till hemtrakterna och skrev fyra böcker om jakten på mördaren. Bokkvartetten har kokats ner till tre febriga tv-filmer som sätter in morden i en större samhällskontext.

Tablå

Eldkvarn på Cirkus, SVT1 tis 3 jan kl 22.45
AC/DC Live, SVT1 ons 4 jan kl 00.15
Den girige, SVT2 lör 24 dec kl 19.50
Red riding 1974, SVT2 ons 28 dec kl 22.40
Red riding 1980, SVT2 ons 4 jan kl 22.35
Red riding 1983, SVT2 ons 11 jan kl 22.45

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.