Slagserien

Slagserie i nummer 113

Veckans Nyheter
Publicerad i
#113
Lästid 2 min

Inlåsta falafelarbetare

> Sju anställda vid Orientfalafel i Bjurholm blev inlåsta på jobbet i slutet av oktober. Det skulle visa sig att det företag som Orientfalafel delar industriområde med, Nyåkers pepparkakor – ett av världens största företag i pepparkaksbranschen – hade bytt låset på grinden till området utan förvarning. Räddningstjänsten fick rycka ut för att frita fångarna. Polisen har inlett en förundersökning om egenmäktigt förfarande mot Nyåkers pepparkakor, som för övrigt har ”Världens snällaste företag” som sin slogan.

Man kan i alla fall inte anklaga dem för att sakna sinne för humor. Om än ett sjukt…

Djävulen sitter i detaljerna

> Utförsäljningen av 1601 hyreslägenheter inom allmännyttiga AB Bostaden i Umeå har varit en het potatis under sommaren. Nu har historien tagit en ny vändning i och med att Förvaltningsrätten ogiltigförklarat hela affären. Skälet är att rubriken på beslutsärendet var för kryptisk och kunde misstolkas. Därför ansågs beslutet ej ha tagits i ”laga ordning”, vilket resulterade i att hela affären – värd 1,6 miljarder kronor – ogiltigförklarades.

Man brukar ju säga att Djävulen sitter i detaljerna…

Stackars nazister

> Wolfenstein 2 är ett kommande tv-spel som handlar om ett alternativt 60-tal där Nazi-Tyskland vann andra världskriget. Huvudkaraktären i spelet har som uppgift att bryta nazisternas invasion av USA. Det blir en väldig massa skjutande alltså. En av spelets slogans är ”Make America Nazi-free again”. Detta har retat gallfeber på de högerextrema nättrollen inom ”alt-right”-rörelsen i USA. De är kränkta och anser att spelet avhumaniserar nazister. De anser även att spelutvecklarna allierat sig med AFA.

De kränkta internet-nazisterna framstår som patetiska. Ungefär som när NMR promenerade mellan två ICA-butiker i Göteborg, började slåss med polisen och fick hela riksledningen häktad…

The Donald – en underskattad ståupp-komiker.

Donald med rullarna

> Årets orkansäsong i USA har varit en prövning för Donald Trump. The Donald har besökt såväl Texas som Puerto Rico för att visa att han är engagerad och vill göra allt för att hjälpa. Men istället har pojken som föddes med silversked i mun visat att han har noll koll. The Donald har misslyckats med att lasta prylar på ett bilflak och kastat förpackningar med hushållspapper till människor som blivit hemlösa efter stormen.

Trump, en underskattad ståupp-komiker…

Lämna en kommentar