”Låtsaskriget” 1939–1940

Del fyra i artikelserien om Andra världskriget

En brittisk haubits under "låtsaskriget", oktober 1939.

Våren 1939 utfärdade Storbritannien och Frankrike en garanti att försvara Polen i händelse av att Tyskland skulle angripa militärt. Hitler tog uppenbarligen inte detta på allvar, eftersom Nazi-Tyskland faktiskt invaderade Polen ett halvår senare. Storbritannien och Frankrike kunde inte hålla sitt löfte i verkligheten. Löftet kom att stanna på pappret. Resultatet av detta blev att under perioden från september 1939, och åtta månader framåt, utspelade sig det så kallade ”låtsaskriget” (The Phoney...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: