Hur botas HIV?

Närbild på HIV-viruset. Foto: C. Goldsmith / CDC

Idag ligger fokus på hur världen ska få bukt med Coronapandemin - av uppenbara skäl. I denna artikel ska vi dock ta upp om ett annat virus, som upptäcktes för snart 40 år sedan, men som fortfarande plågar miljontals människor världen över.

1981 började män i Kalifornien att drabbas av ovanliga infektioner efter att deras immunsystem försvagats. Det uppdagades att orsaken till detta var humant immunbristvirus (HIV). HIV leder till förvärvat immunbristsyndrom (AIDS, Acquired Immune Deficiency ...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: