Marken – av David Väyrynen

Foto: Teg Publishing

Den här boken fick mig att tänka: Ja, så här är det att vara norrlänning, arbetare och uppvuxen i ett litet samhälle. Just så här tjurig, stolt, vänlig, arg, svag, stark.Boken är en samling texter med poesi, talesätt, uppmaningar, samtal, dödsannonser och mycket annat.

Gemensamt beskriver texterna livet genom en norrbottnings ögon. Det är liv och död, arbete och vila, barndom och ålderdom. Det är texter som både i språk och innehåll är färgade av författarens hemvist; Hakkas i Gällivare kom...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: