S och Löfven stärks under coronapandemin

Men kan de stigande opinionssiffrorna hålla i sig?

Foto: Kremlin.ru (CC BY 4.0)

Sedan utbrottet av coronapandemin har Socialdemokraterna stigit kraftigt i opinionsmätningarna. Över 30 procent säger att de skulle rösta på S om det vore riksdagsval idag, vilket kan jämföras med att andelen låg under 25 procent strax före jul. Förtroendet för Stefan Löfven har också skjutit i höjden sedan coronapandemin nådde Sverige och han är numera den partiledare som väljarna känner störst förtroende för enligt siffror från DN (4 maj). Löfven har inte åtnjutit lika stort förtroende sedan ...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: