Slaget om Storbritannien

Del nio av artikelserien om Andra världskriget

I och med Nazi-Tysklands förkrossande seger över de allierade i maj 1940 – främst Frankrike och Storbritannien – kunde Hitler ta kontroll över Frankrike, Belgien, Nederländerna och Luxemburg. De brittiska trupper som sänts till den europeiska kontinenten för att strida mot Tyskland tvingades lämna Frankrike, genom att slå sig ut via hamnstaden Dunkirk, och ta sig tillbaka till de brittiska öarna. Tyskland nästa steg blev att försöka neutralisera Storbritannien. Antingen genom en fredsuppgörelse...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: