Dödsstraffet för att byta religion avskaffas i Sudan

Demonstranter i Sudan, augusti 2019. Foto: Voice of America

Brottet "apostasi", att lämna sin religion och i sammanhanget specifikt att lämna islam, kommer inte längre medföra dödsstraff i det nordafrikanska landet Sudan. Det skrev Humanist International i mars.

Mohamed Hassan Arabi, representant för landets övergångsregering, har meddelat att lagen kommer ändras radikalt. Istället för att straffa de som lämnar islam, kommer det nu att införas en ny typ av förtalslagstiftning där det blir straffbart att anklaga andra för att ha konverterat ...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: