Första tecknen på fungerande läkemedel mot svår Covid-19

Foto: Melvil / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Under coronapandemins första halvår har sjukvården famlat i mörkret efter läkemedel som kan vara verksamma mot svåra fall av corona-infektionen. Men den 16 juni presenterades för första gången en större studie av ett läkemedel som verkar kunna minska dödligheten hos svårt sjuka coronapatienter.

Bristen på effektiva läkemedel har inneburit att behandlingen av coronapatienter huvudsakligen har inriktat sig mot sjukdomens symptom. Patienter med svårt påverkade lungor har fått vätska, syrgas och...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: