Svårt förutsäga utgången av smutsigt val i USA

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Det amerikanska presidentvalet hålls den 3 november och dit är det nu endast cirka två månader. Valet sker mot bakgrund av coronapandemin. Pandemin har visat upp bristerna i USA:s hälsovårdssystem och kraftigt bidragit till den djupaste ekonomiska nedgången i landet sedan andra världskrigets slut. Valet utmärks av en allmän legitimitetskris för etablerade makthavare. Legitimitetskrisen har drabbat både de två större partierna – republikaner och demokrater – samt de dominerande medierna i USA.

...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: