Orimligt att minska personaltätheten inom sjukvården efter corona

Foto: Hush Naidoo / Unsplash.com

Läser artikeln i Aftonbladet 25/8 att Karolinska Sjukhuset i Stokcholm hyr in personal för att minska vårdköerna som byggts upp under coronakrisen. Pandemin har avtagit i styrka och därför ska Karolinska nu försöka minska vårdköerna och genomföra de operationer som har fått stå åt sidan.

Samtidigt har det legat ett varsel om uppsägning av läkare och undersköterskor, som lades innan pandemin började. Varslet ”pausades” då Corona kom, men nu har diskussionerna om uppsägningar återupptagits.

...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: