Foto: Polisen

Svenska gängkriminella dömda i Danmark

Under augusti månad hölls en rättegång i Danmark där fem svenska medborgare stod åtalade för dubbelmord. Den danska tingsrättens dom mot de fem mördarna – kallade ”Dödspatrullen” – innebar att tre dömdes till livstids fängelse och två av dem till 20 års fängelse.

Domen har uppmärksammats av media främst på grund av att straffen som dömts ut är betydligt högre i Danmark än i Sverige. Danmark har en lagstiftning där brott kopplade till gängkriminalitet ger dubbla straffvärdet. De saknar även d...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: