Gott höstbröd med pumpa och kummin

Foto: Siv Sandström

Det är viktigt att välja ingredienser utifrån vad som är i säsong. Det sparar pengar och innebär oftast kortare transportvägar. Nu under hösten är det pumpasäsong - och pumpa är jättegott att baka bröd med!

Receptet nedan ger ca 16 småbröd eller tre baguetter som är både goda och nyttiga.

Ingredienser

½ paket jäst1 msk rapsolja6 dl ljummet vatten½ msk salt3 dl grovrivet pumpakött (t ex butternut, muscat eller "halloween")⅓ tsk nymalen svartpeppar½ msk hel kummin½ dl linfrön½ dl pumpakä...


Denna artikel är endast tillgänglig för prenumeranter.

Är du redan prenumerant?

Då måste du logga in för att kunna läsa artikeln. Använd formuläret nedan för att logga in.
Har du inte ordnat med ditt lösenord kan du klicka här för att få instruktioner om hur du bär dig åt.

Saknar du en prenumeration?

Klicka i så fall här för att börja prenumerera!

Logga in: