Vecka 43 – 2020

Möten 21-22 oktober

1. Mobilisering inför utdelningen av Umebladet lördag 24 okt

Vi har hittills rekryterat 52 utdelare om vi lägger samman medlemmar och sympatisörer. Totalt har vi nått och talat med 64 medlemmar och sympatisörer. Vi har alltså en bit kvar till 100 utdelare och behöver alltså all hjälp vi kan få när det gäller att ringa runt och värva utdelare. Både i samband med veckans arbetsmöten och i form av extrainsatser vid telefonen under andra tider.

Vi kommer också att behöva hjälp av så många som möjligt kl 09.00 på lördag för att packa påsar med blad och organisera själva utdelningen.

2. Veckans politiska tema: Regeringskrisen i Sverige

Regeringskrisen i Sverige har inneburit att du fått ett nytt nummer av Nya Arbetartidningen. Arbetssituationen på partilokalen är sådan – inför bl a utdelningen av Umebladet och Budgetfullmäktige – att vi ursprungligen hade tänkt skjuta på utgivningen av detta nummer. Men regeringskrisens allvar kräver en kommentar från Arbetarpartiet. Huvudartikeln i det nya numret av Nya Arbetartidningen handlar om regeringskrisen. Denna artikel finns publicerad på fyra ställen och i olika former:

a) i nättidningen på Nya Arbetartidningens hemsida,
b) i vår senaste poddradio,
c) på VK-bloggen,
d) i tidningens pappersversion.

Som vi redan nämnt kommer veckans möten att vara arbetsmöten där huvuduppgiften består i att avsluta mobiliseringen av utdelare av Umebladet på lördag. Den politiska punkten inleds först kl 20.45. Vi kommer därför inte att ha utrymme för någon politisk inledning. Däremot kommer vi att ha fyra diskussionsfrågor – som skickas ut i morgon tisdag. Mot denna bakgrund måste alla medlemmar som kommer på veckans möten vara pålästa. Vi rekommenderar att du lyssnar på det senaste avsnittet av podden. Denna består i ett samtal kring innehållet i huvudartikeln i det senaste numret av NyA. Du kan även läsa denna artikel.

Det viktiga är att du kommer påläst – det kommer nämligen inte finns något tid för en politisk inledning.

3. Manifestation till försvar av yttrandefriheten

Vi har bjudit in till en partipolitiskt neutral men politiskt viktig manifestation mot terrorism och för yttrandefriheten – på Rådhustorget kl 16.00 nu på lördag. Bakgrunden är den brutala halshuggningen av en fransk lärare som undervisade sina elever i yttrandefrihet och ville förklara händelseförloppet bakom terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo 2015.

Vi har publicerat en blogg på VK i detta ämne som vi ber alla medlemmar att läsa och tumma. Klicka här.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *